Instagramguide: 7 tips som ger dig fler följare

Instagram är en av de största sociala medierna i världen. Men det krävs betydligt mer än enbart ett konto och att publicera bilder för att lyckas på Instagram! I vår instagramguide har vi sammanställt 7 viktiga knep som hjälper dig att skapa ett konto med en stor skara följare:

 

instagramguide

 

1 – Håll dig till din nisch

De Instagram-konton som blir framgångsrika håller sig oftast till en eller två specifika nischer och postar enbart innehåll som är relaterat till det. Det vill säga; hitta det område du är expert och har en passion för, och inrikta dig på det.

2 – Publicera ofta

Att enbart publicera slumpmässigt en gång i veckan fungerar inte på Instagram. Om du vill få en stor skara följare måste du publicera minst 1-2 gånger per dag (varje dag). Men det är ingen idé att spamma ut inlägg, varje inlägg måste givetvis var relevant och av hög kvalitet.

3 – Glöm inte bort bildtexten

Med rätt bildtext kan ditt inlägg gå långt, därför är det viktigt att inse att texten är minst lika viktig som bilden. Din bildtext ska bidra till fyra saker; fängsla, motivera, inspirera och ge följare en upplevelse genom ditt foto eller video. Vissa skriver långa bildtexter andra kortare – hitta det som fungerar för dig och var konsekvens.

4 -Använd emojis

För dig som inte vet vad emojis är så är det de små figurerna eller bilderna som vissa använder för att förstärka sin text i sociala medier. Vissa älskar emojis andra hatar dem, men de är en god idé att använda dem eftersom de har blivit en populär uttrycksform. Nyckel till att använda emojis är att ersätta ord i texten, framkalla reaktioner och beskriva känslor på ett mer visuellt sätt. Men du, se till att inte överdriva användandet.

Detta kan vara intressant för dig:

Följ oss på sociala medier

Alla rättigheter reserverade © Marktplatz Mittelstand GmbH & Co. KG 1996-2016