Instagramguide: 7 tips som ger dig fler följare! (del 2)

Här kommer andra delen av vår instagramguide på hur du ska använda Instagram för att lyckas med många följare!

 

instagramguide

5 – Öka antalet inlägg

Det vanligaste misstaget på Instagram är att inte publicera tillräckligt ofta. Men det är en hårfin gräns mellan att inte publicera tillräckligt ofta till att publicera alltför ofta och skrämma i väg följare. Det viktiga är att hitta din frekvens och sedan hålla det konsekvent. Som vi nämnde i tipset ovan är 1-2 inlägg per dag en bra rekommendation att börja med, till exempel ett inlägg på morgonen och ett på kvällen. Men när ditt konto börjar växa kan du successiv testa att öka antalet inlägg. Här är en formel som kan vara en bra riktlinje:

  • 1-1.000 följare: 1-2 inlägg/dag
  • 1.000-10.000 följare: 2-3 inlägg/dag
  • 10.000-50.000 följare: 3-4 inlägg/dag
  • 100.000-500.000 följare: 5-6 inlägg/dag
  • 500.000-1.000.000 följare: 8-10 inlägg/dag

6 – Använd hashtags

Undersökningar och statistik visar att tre till fem hashtags per inlägg är optimalt på Instagram. Det viktiga är att dina hashtags är beskrivande och faktiskt representerar bilden eller videon du publicerar. Det vill säga, undvik att lägga irrelevanta hashtags bara för att nå fler människor. I motsats till vad många tror kommer hashtags som redan har miljontals inlägg minska dina chanser att få fler följare. En rekommendation är att använda tvåords-hashtags. Till exempel #inredningsprojekt och inte enbart #inredning som används av alldeles för många, för att hitta följare som faktiskt söker efter specifika hashtags.

7 – Engagera dina följare

Försök att skapa personliga relationer med dina följare genom att engagera dem. Ställ frågor i dina bildtexter och se till att gå in och svara på alla kommentarer du får. Ett annat tips är att gå in på andras konton vars följare du vill locka till din sida och lämna positiva kommentarer på deras inlägg för att få dem att uppmärksamma ditt konto och förhoppningsvis även börja följa dig.

Detta kan vara intressant för dig:

Följ oss på sociala medier

Alla rättigheter reserverade © Marktplatz Mittelstand GmbH & Co. KG 1996-2016