Klimatsmarta tips för kontoret (del 2)

Våra miljötips ger dig enkla råd att öka ditt företags miljöfokus, och som bonus sparar du sköna stålar.

Infografik: Klimatsmarta tips (del 2)

6 – Möblera om på ditt kontor

Har du skrivbord eller andra möbler som står framför elementen? Flytta dem direkt. Möbler som står i vägen för elementen hindrar nämligen värmen, om du flyttar på dem ökar du elementens effektivitet.

7 – Välj tåget

Om du behöver resa längre sträckor – ta för vana att alltid välja tåget framför flyget. Ofta går faktiskt tåget snabbare om du räknar med transfer, incheckningar och väntetider. Dessutom kan du ju använda tiden på tåget med att jobba.

8 – Gynna loppisen

Ska du köpa ny inredning till kontoret – kolla Blocket, Tradera, Auctionet eller lokala loppisen. Strunta i att köpa nya kontorsmöbler och välj istället begagnat. Du kan fynda massor med coola saker på auktioner som både bidrar till en bättre miljö, sparar dina pengar och ger ditt kontor ett unikt utseende.

9 – Källsortera även på kontoret

Många av oss företagare källsorterar hemma men är inte lika duktiga på vårt kontor – varför inte? Det mesta kan återvinnas och det är inte speciellt jobbigt idag när det finns sopsortering lite här och var. Inför källsortering på ditt kontor redan idag och klappa dig själv på axeln för att du gör en insats för miljön.

10 – Byt lamporna – nu!

Har du inte redan gjort det är det hög tid nu – byt ut samtliga lampor till lågenergilampor. De håller tio gånger längre och du sparar pengar på köpet.

Detta kan vara intressant för dig:

Följ oss på sociala medier

Alla rättigheter reserverade © Marktplatz Mittelstand GmbH & Co. KG 1996-2016